Foto

Madalin Piperea: "Obiectivul nostru este locul I"


In urma tragerii la sorti a grupelor din cadrul Campionatului European U16 de baschet feminin  – Divizia B, eveniment care s-a derulat sambata, 15.01.2011, in impozanta sala de sedinte a Primariei orasului Cracovia, reprezentativa tricolora pregatita de antrenorul Madalin Piperea va face parte din Grupa C, alaturi de nationalele similare ale Bulgariei, Israel si Lituaniei. Dupa ce a aflat componenta grupei din care face parte si echipa noastra, antrenorul Madalin Piperea a vorbit in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet despre sansele tricolore la turneul final european din luna august, competitie care va fi gazduita in fata propriilor suporteri  de Arad.

 
Am picat cu Bulgaria, Israel si Lituania. Cum vi se pare grupa?
Este o grupa dificila! Toata lumea stie ca in Lituania se mananca baschet pe paine. Cu Bulgaria am jucat la Balcaniada, iar Israelul este o echipa artagoasa. Va fi un pic dificil pentru ca fetele vor fi la prima competitie europeana.

Ce obiectiv avem?
Clar, obiectivul nostru este locul I. Avem forta sa il indeplinim. Important este cum ne vom pregati pana atunci. Meciurile de pregatire vor fi foarte importante si vom incerca sa obisnuim fetele cu o competitie de asemenea anvergura. Avem inca timp sa punem toate detaliile la punct.

Jucam in fata propriilor suporteri. Este un avantaj?
Este adevarat ca Aradul are niste suporteri minunati.  Si in Divizia A este o nebunie la meciuri. Fanii isi incurajeaza echipa si cred ca vor veni si la meciurile nationalei! Anul trecut la Timisoara fetele au castigat locul I, in 2006 la Sibiu au castigat baietii. Cred ca va fi un avantaj sa evoluam la Arad in fata suporterilor.
 Ei ne pot ajuta foarte mult sa ne indeplinim obiectivul!

Va multumim si multa bafta pe 2011!
 
Reamintim distributia celor 16 participante in grupele Campionatului European U16 – Divizia B (feminin) de la Arad.
Grupa A: Ucraina, Portugalia, Letonia, Luxemburg
Grupa B: Anglia, Slovenia, Belarus, Estonia
Grupa C: Romania, Bulgaria, Israel, Lituania
Grupa D: Irlanda, Danemarca, Germania, Elvetia
 
 

Parteneri